script> pintrk('track', 'lead', { lead_type: 'Newsletter' });
 
Search
  • Ifigenia

Ζωγραφίζοντας το όνειρό μου...

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά για μένα, να βλέπω κάποιους να εξελίσσονται επαγγελματικά, κάνοντας μία δουλειά που όχι απλά τους αρέσει, αλλά όπως λένε οι ίδιοι "είναι το όνειρό μου''!

Αυτό ακριβώς συμβαίνει με την Ελένη, που τα τελευταία χρόνια, αργά, μεθοδικά και συστηματικά, αναπτύσσει συνεχώς τη δουλειά της και αποδεικνύει στην πράξη τη "δύναμη του internet"

Η αρχή


"Ξεκινάμε λοιπόν...

Το 2016 μετά από χρόνια λάθος επαγγελματικού προσανατολισμού, έψαχνα διέξοδο στο να ακολουθήσω το πάθος μου για την Τέχνη. Ζωγράφιζα χρόνια παράλληλα με το επάγγελμα του μηχανολόγου που εξασκούσα, αλλά δεν είχα τρόπο να εκθέσω σε ευρύ κοινό τα έργα μου.

Έτσι ανακάλυψα το Εtsy και την Ιφιγένεια!

Μου άλλαξε τη ζωή μου το σεμινάριο που παρακολούθησα στο πώς στήνουν ένα ηλεκτρονικό κατάστημα στο Etsy.com (και όχι μόνο)! Το Φεβρουάριο του 2017 άρχισα δειλά δειλά να προσθέτω τα πρώτα μου listings. Λίγο αργότερα άρχισε να μπαίνει κόσμος στο μαγαζί και σταδιακά ξεκίνησαν οι πρώτες πωλήσεις. Η χαρά μου ήταν απερίγραπτη, πλέον έβλεπα το όνειρό μου να γίνεται πραγματικότητα!


Η δύναμη των Social media


Σύντομα κατάλαβα ότι όση προσπάθεια και να έβαζα στο Etsy δεν μπορούσα να αυξήσω την επισκεψιμότητα και τις πωλήσεις μου πέρα από ένα σημείο. Αποφάσισα να ενισχύσω την παρουσία μου στα Social media για την προώθηση της δουλειάς μου. Εδώ ξανά η Ιφιγένεια με τα σεμινάριά της για τα social media, το Pinterest & το Instagram! Η αλλαγή ήταν εντυπωσιακή!

 

Ειδικά, το Pinterest εκτός από αστείρευτη πηγή έμπνευσης, είναι και αστείρευτη πηγή πελατολογίου! Έχω φτάσει σήμερα -με τη βοήθεια και της διαφήμισης που είναι κάτι νέο για το Pinterest- τα 1εκατομμύριο views μηνιαίως!
Και το κυριότερo: έχω μία πολύ σημαντική αύξηση στις πωλήσεις που προέρχονται από τις επισκέψεις στο κατάστημά μου μέσω του Pinterest!

Η εξέλιξη

Μετά από την επιτυχία του Etsy, αποφάσισα να διευρύνω τους ορίζοντές μου και άνοιξα και σε άλλη πλατφόρμα κατάστημα, την ArtFinder. Επίσης κι εδώ δουλεύω πολύ σταθερά και υπάρχει διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση. Ειδικά στην δύσκολη για πολλούς περίοδο της καραντίνας, εγώ δεν προλάβαινα να φτιάχνω και να στέλνω πίνακες!Όταν οι πωλήσεις αυξάνουν μετά πρέπει να βρίσκεις τα κατάλληλα υλικά συσκευασίας και να οργανώνεις το χώρο σου.

Από μια μικρή γωνία στην αποθήκη μου έχω καταλάβει τώρα δύο χώρους 60 τετραγωνικών, ο ένας για εργαστήριο και ο άλλος για αμπαλάρισμα!

Όσο για τις αποστολές; Αρχικά χρησιμοποιούσα τα ΕΛΤΑ, αλλά ψάχνοντας συστηματικά, βρίσκεις κι άλλες λύσεις για γρήγορο και ασφαλές Shipping. Στην Ελλάδα για ιδιώτες προτείνω τον "Σπουργίτης Μεταφορική" που στέλνει σε λογικές τιμές μέσω DHL στο εξωτερικό.


Η συνέχεια


Και το ταξίδι συνεχίζεται... Πρέπει συνέχεια να εξελισσόμαστε και να εκπαιδευόμαστε σε όσα μπορεί να μας φανούν χρήσιμα στην ανάπτυξη της δουλειάς μας: το σεμινάριο της Ιφιγένειας που παρακολουθώ τώρα, το Pinterest Marketing Strategy είναι καταπληκτικό και το συστήνω ανεπιφύλακτα!


Τελικός στόχος πάντα παραμένει το δικό μου μοναδικό eshop, το δικό μου site χωρίς προμήθειες και περιορισμούς! Σύντομα θα γίνει και αυτό!"


Ελένη μου, σου εύχομαι να γίνουν όλα όπως τα ονειρεύεσαι κι ακόμη παραπάνω!278 views0 comments