script> pintrk('track', 'lead', { lead_type: 'Newsletter' });
 
Search
  • Ifigenia

Δημιουργική διέξοδος + oικονομική ενίσχυση!

Updated: Nov 24, 2019

Πόσοι από μας δεν έχουμε ευχηθεί να μπορούσαμε να βγάζουμε χρήματα κάνοντας κάτι που αγαπάμε πολύ! Πόσοι όμως το καταφέρνουν;

Μεγαλώνοντας εισπράττουμε από το περιβάλλον μας ότι η δουλειά είναι κάτι που πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι και να την υπομείνουμε, γιατί πιστεύουμε ότι δεν έχουμε πολλές εναλλακτικές. Και το να ονειρευόμαστε πόσο ωραίο θα ήταν να μπορούσαμε να κερδίζουμε τη ζωή μας με μια δουλειά που να μας κάνει να νιώθουμε πραγματικά καλά, στις περισσότερες περιπτώσεις παραμένει ακριβώς αυτό: ένα όνειρο...


Αυτό είναι πραγματικά κρίμα! Γιατί εναλλακτικές υπάρχουν, απλά δεν τις γνωρίζουμε. Είναι τόσο καινούριο το πεδίο που έχει ανοιχτεί μπροστά μας μέσω του internet, που οι περισσότεροι έχουν κάνει απλά μερικά διστακτικά βήματα - δεν το έχουν πραγματικά εξερευνήσει.


Η ιστορία της Ιωάννας μας διδάσκει ότι πρέπει να "ψαχνόμαστε", πρέπει να μαθαίνουμε τι άλλο καινούριο υπάρχει "εκεί έξω", τι άλλο μπορούμε να κάνουμε με τη ζωή μας και τη δουλειά μας και να μην παραμένουμε στάσιμοι, ακούγοντας αυτούς που απλά δε γνωρίζουν και μας κρατάνε πίσω...

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΥ ΑΓΑΠΗ? Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!

"Είμαι η Ιωάννα Αγγελάκη. Είμαι φωτογράφος και γραφίστρια. Είμαι και μητέρα. Σπούδασα στο Λονδίνο, στο Chelsea school of Art, General Art & Design, όπου και ανακάλυψα την αγάπη μου για τη φωτογραφία.... Μόλις μπηκα στον σκοτεινό θάλαμο (τότε μαθαίναμε να εμφανίζουμε ασπρόμαυρα φιλμ και να εκτυπώνουμε τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες μας, μόνοι μας, με τα χέρια μας, κάναμε μαγικά) και εγώ μαγεύτηκα, είπα πως αυτό είναι..... αυτό θέλω να κάνω στη ζωή μου!Μόλις γύρισα στην Ελλάδα, σπούδασα φωτογραφία στη σχολή FOCUS. Δούλεψα κάποια χρόνια ως βοηθός φωτογράφου σε στούντιο διαφημιστικής φωτογραφίας και πορτραίτου και παράλληλα έκανα και κάποιες freelance δουλειές, μικρές μεν αλλά πιο δημιουργικές, που κάλυπταν το πιο δημιουργικό μου εαυτό.


Aλλά δυστυχώς με την κρίση όλα αυτά μειώθηκαν…


Ευτυχώς είχα – και έχω - κάποιους μεγάλους πελάτες στον άλλο τομέα μου, τη γραφιστική, χάρη στους οποίους επιβιώνω, αλλά ένοιωθα πως χρειαζόμουν και μια διέξοδο δημιουργική, όπως επίσης και οικονομική ενίσχυση. Δεν πίστευα όμως ότι αυτό θα γινόταν μέσω της φωτογραφίας, όσο κι αν το ήθελα δεν έβλεπα πώς θα μπορούσε να γίνει...


ΠΩΣ ΑΛΛΑΞΑΝ ΟΛΑ!

Οταν έμαθα για τη δουλειά και τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Ιφιγένειας, το πώς δηλαδή καθοδηγεί δημιουργούς να διαθέτουν τις δημιουργίες τους μέσω του Internet σε όλο τον κόσμο, θέλησα να ακολουθήσω κι εγώ αυτό το δρόμο.


Σκέφτηκα ότι μπορούσα να αυξήσω το εισόδημά μου διαθέτοντας μέσω internet κάποιες άλλες δημιουργίες μου. Πάντα μου άρεσε να φτιάχνω πράγματα και πολύ συχνά δεν αγόραζα δώρα για τους κοντινούς μου ανθρώπους, αλλά τους έφτιαχνα κάτι...Βραχιολάκια, κρεμαστά, τσάντες από κουρελού κλπ. Ο στόχος μου ήταν να ανοίξω ένα Etsy shop και να πουλάω τις χειροποίητες δημιουργίες μου.


Ποτέ δεν περίμενα όμως αυτό που με συμβούλευσε η Ιφιγένεια να κάνω! Μου έδειξε ένα νέο μοντέλο για να μπορέσω να απασχοληθώ ως φωτογράφος στο Etsy και να πουλάω τις φωτογραφίες μου και όχι να αλλάξω αντικείμενο... Τι ευχάριστη έκπληξη!!!! δηλαδή να εκφράζομαι δημιουργικά, μέσω της μεγάλης μου αγάπης, τη φωτογραφίας... βάζοντας και τη γραφιστική μες τη συνταγή!

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΜΟΥ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ETSY

Άνοιξα μαγαζί στο Etsy και στο Creative Market πουλώντας φωτογραφίες (stock photos + frame mockups) που απευθύνονται σε άλλους δημιουργούς που είχαν ανάγκη από φωτο για να στήσουν την ιστοσελίδα τους, στο Etsy μαγαζί τους & MOCKUPS για να παρουσιάζουν τις δουλειές τους στα eshop τους κλπ.


Πλέον, διαθέτω στο Etsy shop μου wall art από φωτογραφίες και σχέδιά μου ως digital downloads (αρχεία δηλαδή που μπορεί κανείς να κατεβάσει και να εκτυπώσει σπίτι του ή σε καποιο τυπογραφείο).
Ασχολούμαι part time, αλλά παρόλα αυτά έχω κάνει εκατοντάδες πωλήσεις μέσα σε περίπου 2 χρόνια και έχω ένα ικανοποιητικό έξτρα εισόδημα. Αν ασχολούμουν αποκλειστικά με αυτό, είμαι σίγουρη ότι θα το είχα απογειώσει, αλλά ακόμη δεν μπορώ να αφήσω το γραφείο μου και τους εδώ πελάτες μου.Η ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Εχω πολλά όνειρα και ιδέες και μεγάλο ενθουσιασμό που μπορώ να κερδίζω χρήματα από αυτό που αγαπάω τόσο πολύ! Τώρα βρίσκομαι σε ένα μεταβατικό στάδιο...

Νέο μου project είναι να ανοίξω ένα νέο Etsy shop αποκλειστικά για να διαθέτω τα stock photos + frame mockups για δημιουργούς, άλλους Etsy shop owners, bloggers κλπ.


Το υπάρχον κατάστημα θα το στοχεύσω ακόμη περισσότερο προς τον ιδανικό μου πελάτη, που είναι οι home décor enthusiasts και θα συνεχίζω να το εμπλουτίζω με wall art δημιουργίες.


Θέλω πραγματικά να παροτρύνω κάποιον να ακολουθήσει ένα νέο δρόμο προς κάτι που να τον γεμίζει περισσότερο και να μη φοβάται για τίποτα. Ολα τα βρίσκεις στην πορεία!
Ναι, χρειάζεται αρκετή δουλειά και επιμονή, αλλά είναι ωραίο να κάνεις δουλειά πάνω σε κάτι που αγαπάς και είναι ακόμη πιο ωραίο να ξέρεις πως το μοιράζεσαι με ανθρώπους από όλον τον κόσμο!!!"

https://www.etsy.com/shop/iAngelPhotography

https://creativemarket.com/iAngel

https://gr.pinterest.com/iAngelphotogr/

https://www.instagram.com/ioannaangelakis/


--------------------------------------------------------

NEO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ETSY SHOPS!


Ξεκινάμε δυναμικά την πιο δυνατή πωλησιακή περίοδο στο Etsy με το καλύτερο πρόγραμμα για Etsy shops:

SEO-BRANDING-ADVERTISING. Δείτε περισσότερα εδώ:

4-18 Οκτωβρίου: ETSY ACADEMY: Δυνατό πρόγραμμα για δυνατά Etsy shops!863 views0 comments