script> pintrk('track', 'lead', { lead_type: 'Newsletter' });
 
Search
 • Ifigenia

Ecommerce 2020: 5 τρόποι για να αυξήσετε τις πωλήσεις σας

Μία από τις σημαντικότερες συνέπειες της πανδημίας ήταν η τεράστια στροφή των καταναλωτών στις αγορές μέσω διαδικτύου. Το 2020 οι online πωλήσεις χτύπησαν ‘κόκκινο’ σε όλο τον κόσμο - και ακόμη δεν έχουμε δει τίποτα! Tο επόμενο τρίμηνο αναμένεται να αποτελέσει το μεγαλύτερο eCommerce event στην ιστορία του internet!


Σύμφωνα με στοιχεία του Wix.com από 500.000 online shops σε όλο τον κόσμο, τον Αύγουστο οι πωλήσεις σε online gift stores είχαν αύξηση στο τζίρο τους μεγαλύτερη από +490% σε σχέση με πέρυσι!


https://www.wix.com/blog/ecommerce/2020/09/holiday-season-prep-your-online-store


Μεγάλες αλλαγές

Ηδη παρατηρήσαμε κι εμείς εδώ αυτή τη στροφή στις online αγορές, καθώς όλο και περισσότερος κόσμος που δε συνήθιζε ως τώρα να ψωνίζει από το διαδίκτυο, λόγω της κατάστασης, διαπίστωσε την ευκολία και την ασφάλεια της εμπειρίας. Ετσι, όσο ακόμη είμαστε σε επιφυλακή για το θέμα του ιού, οι online αγορές θα συνεχίσουν να αποτελούν σίγουρη λύση για πολλούς και αντίστοιχα να αυξάνουν.

Αλλά και άλλες αλλαγές που συμβαίνουν διεθνώς στις καταναλωτικές πρακτικές, θα έχουν κι εδώ τον αντίστοιχο αντίκτυπο – και θα αποτελέσουν ακόμη μεγαλύτερη ευκαιρία για όσα ελληνικά eshops στοχεύουν και σε ξένες αγορές μέσω της διαφήμισης και των social media.

 • Η μεγαλύτερη αλλαγή φέτος θα είναι στα μεγάλα πολυκαταστήματα, τα οποία παραδοσιακά λανσάριζαν την εορταστική καταναλωτική περίοδο (από το Thanksgivings έως τα Χριστούγεννα) με τις μεγάλες εκπτώσεις Black Friday & Cyber Monday. Φέτος πολλά από τα μεγαλύτερα από αυτά ανακοίνωσαν ότι θα παραμείνουν κλειστά αυτές τις ημέρες λόγω της κατάστασης, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα οι πωλήσεις να γίνουν αποκλειστικά online.

 • Επίσης, έρευνες σε καταναλωτές δείχνουν ότι λόγω των καθυστερήσεων στις αποστολές, θα ξεκινήσουν πολύ ενωρίτερα να ψάχνουν ιδέες για δώρα για τις γιορτές και να τα ψωνίζουν εγκαίρως, ώστε να τα λάβουν στην ώρα τους.

Μέσα στις δυσκολίες, πάντα υπάρχουν ευκαιρίες.

Πώς θα εκμεταλλευτείτε αυτή την ευκαιρία για να αυξήσετε τις πωλήσεις σας αυτό το κρίσιμο 3μηνο;

Σημειώστε ότι όλα όσα αναφέρω πιο κάτω είναι προτροπές και συμβουλές και όχι πρακτικές οδηγίες βήμα-βήμα. Είναι πολύ σύνθετα όλα τα επιμέρους θέματα για να αναλυθούν σωστά σε επίπεδο άρθρου. Θα μιλήσουμε πολύ αναλυτικά για όλα αυτά τα θέματα, σε ένα μεγάλο live online event που προγραμματίζουμε σε συνεργασία με τoν Στράτο Αγιάνι τον Οκτώβριο. Θα ανακοινώσω λεπτομέρειες σύντομα.

1. Κατ΄αρχήν είναι πλέον επιβεβλημένο να έχετε ένα eshop. Τώρα είναι η καλύτερη στιγμή στην ιστορία του ηλεκτρονικού εμπορίου για να πουλάτε μέσω διαδικτύου! Οσοι ήταν ήδη ‘τοποθετημένοι’ online και λειτουργούσαν σωστά το eshop τους και άλλα ηλεκτρονικά καταστήματα σε μεγάλες πλατφόρμες, όπως το Amazon, το Ebay και το Etsy, είδαν τεράστια αύξηση στους τζίρους τους. Όλοι όσοι είχαν μόνο φυσικό κατάστημα, δυστυχώς έζησαν μία από τις δυσκολότερες περιόδους τους και ήδη πολλοί λαμβάνουν πλέον τα μέτρα τους και ετοιμάζουν το δικό τους eshop.

Σίγουρα μπορείτε να πουλήσετε και μέσω των social media (FB, Instagram), αλλά υπάρχουν αρκετά μειονεκτήματα και χαμένες ευκαιρίες σε κάτι τέτοιο.

Μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας γρήγορα, εύκολα και με πολύ χαμηλό κόστος ένα άριστο και λειτουργικό eshop στο Wix με το πρόγραμμα ''Το δικό μου eshop’, ένα από τα πιο δυνατά προγράμματα του ΒeyourownBossAcademy!

2. Το eshop σας πρέπει να είναι βελτιστοποιημένο όσον αφορά στην ταχύτητα φόρτωσης, στο seo και στην πλοήγηση.

 • Οι σελίδες του πρέπει να ‘φορτώνουν’ γρήγορα και σε κινητά και σε pc, οπότε φροντίστε οι φωτογραφίες που βάζετε να μην είναι υψηλής ανάλυσης (high res) που είναι πολύ ‘βαριές’.

 • Θέλετε να ‘καθοδηγείτε΄ τον επισκέπτη στα σημεία που θα αυξήσουν τις πιθανότητες πώλησης με προτρεπτικά κουμπια (buttons: see more, shop, κλπ)

 • Τα προϊόντα πρέπει να τα περιγράφετε πάρα πολύ αναλυτικά, ώστε να αφαιρείτε από τον επισκέπτη τυχόν αμφιβολίες και να αισθανθεί μεγαλύτερη σιγουριά.

 • Οι φωτογραφίες τους πρέπει να δείχνουν και την παραμικρή λεπτομέρεια που θα τον βοηθήσει να πάρει την απόφαση να αγοράσει.

 • Οι πολιτικές επιστροφών πρέπει να είναι επίσης πολύ ξεκάθαρες, ώστε να αποφύγετε κι εσείς μελλοντικά προβλήματα.

 • Φροντίστε να παρέχετε σε κάποια σελίδα του eshop σας έτοιμες απαντήσεις σε ερωτήσεις (FAQ), που από την εμπειρία σας γνωρίζετε ότι θα ήθελαν να κάνουν.

3. Στο eshop σας πρέπει να εφαρμόζετε αποτελεσματικές πρακτικές marketing, όπως

 • Να έχετε ρυθμισμένα αυτοματοποιημένα emails για όσους αφήνουν προϊόντα στο καλάθι (abandoned cart emails),

 • Να τρέχετε flash sales: εκπτώσεις που διαρκούν πολύ λίγες ημέρες

 • Να στέλνετε εκπτωτικά κουπόνια σε υπάρχοντες πελάτες ή σε όσους έχετε στο email list σας.

(όλα αυτά τα κάνετε πολύ εύκολα με το Wix.com!)


4. Να έχετε ενεργή παρουσία και αποτελεσματική στρατηγική σε τουλάχιστον ένα από τα δύο πιο αποτελεσματικά social media: το Pinterest και το Instagram.

 • Στο Pinterest είναι πολύ αποτελεσματικό για να ανεβάζετε νέο περιεχόμενο αντί απλά να κάνετε repin και να βάζετε λέξεις-κλειδιά σε όσα pins σας ενδιαφέρει να ενισχύσετε (όσα οδηγούν στο eshop σας!)

 • Στο Instagram από τους πιο κρίσιμους παράγοντες επιτυχίας είναι να βάζετε σταθερά και συστηματικά περιεχόμενο (consistency) και να γράφετε posts τα οποία να ευνοούν την αλλλεπίδραση (engagement).

5. Επαναστόχευση πελατών & επισκεπτών στο eshop σας. Πρέπει οπωσδήποτε στο eshop σας να τοποθετήσετε το Facebook pixel, ώστε να τρέχετε στοχευμένες διαφημίσεις σε όλους τους επισκέπτες του eshop σας. Στο wix είναι πολύ απλό να γίνει αυτό, φαντάζομαι και σε άλλες παρόμοιες μεγάλες πλατφόρμες. Ζητήστε από τον developer που σας έφτιαξε το site να το κάνει εκείνος, αν δεν έχει ήδη φροντίσει να το κάνει, όπως θα έπρεπε.


Μπορεί να σας φαίνονται πολλά ή/και δύσκολα όλα αυτά, είναι όμως πλέον απαραίτητα. Και δε χρειάζεται να γίνουν όλα μαζί. Σιγά σιγά, βηματάκι βηματάκι, όλα θα γίνουν, αν απλά το πάρετε απόφαση και ξεκινήσετε αποφασισμένοι να πετύχετε!

Παρακολουθήστε και το δωρεάν σεμινάριο που κάνει αύριο ο Στράτος για το σχετικό θέμα. https://agiani.com/dorean-online-seminario-eshop-gia-epixeirimaties/

607 views0 comments