script> pintrk('track', 'lead', { lead_type: 'Newsletter' });
 
Search
  • Ifigenia

"Η δική μου δουλειά"!

Updated: Jun 22, 2019

10 συμβουλές από μία επιτυχημένη & αυτοδημιούργητη online επιχειρηματία


‘’Όταν έχεις τη δική σου δουλειά, ξέρεις ότι δουλεύεις για σένα’’.

Με μία φράση, τα είπε όλα! Η Στέλα είναι από τα αγαπημένα μου ‘’παραδείγματα προς μίμηση’’ στο θέμα online επιχειρηματικότητας. Ξεκίνησε από το μηδέν και σε λίγα χρόνια έστησε μία δυνατή βιοτεχνία και εξάγει τις δημιουργίες της σε πολλές χώρες του κόσμου μέσω του Etsy.com, του site της και σε λίγο και του Amazon.Οι δυσκολίες; Άπειρες! Δεν είχε ιδέα πώς να ξεκινήσει, δεν ήξερε αγγλικά, δεν είχε υποστήριξη από το ευρύτερο περιβάλλον. Πίστευε όμως στον εαυτό της και την πρώτη φορά που ήρθε σε επαφή με το Etsy και είδε την τεράστια ευκαιρία που αποτελεί, είπε πολύ απλά “Aφού μπορούν και πουλούν όλοι αυτοί, μπορώ να το κάνω κι εγώ!”

Δείτε στα videos που ακολουθούν κάποια αποσπάσματα από πρόσφατη συνομιλία μας και διαβάστε κάποιες νέες και παλαιότερες συμβουλές της, που πιστεύω ότι αποτελούν μεγάλη πηγή έμπνευσης και ενθάρρυνσης για όσους σκέφτονται να κάνουν κάτι ανάλογο.

 

Νέα Etsy shop optimization groups

Βελτιστοποίηση καταστήματος για αύξηση πωλήσεων


Τετάρτη 26/6, 18:00-20:00 (3 θέσεις ακόμη)

Παρασκευή 28/6 11:00013:00

Τετάρτη 3/7 18:00-20:00


Διόρθωσε τα προβληματικά σημεία του Etsy shop σου.

Βελτίωσε όλους τους τομείς του, ώστε να αυξήσεις επισκεψιμότητα και πωλήσεις.


Δήλωση συμμετοχής:

https://www.thebeyourownbossacademy.com/etsy-shops-optimizationΗ δική μου δουλειά


1. "Το να πουλάμε τα προϊόντα μας στο Etsy και τώρα στο Amazon αποτέλεσε για εμάς τη λύση στα οικονομικά μας προβλήματα. Και δε χρειάζονται πολλά χρήματα για να το κάνεις. Εγώ ξεκίνησα με 50 ευρώ. Και σε μια χώρα που η ανεργία κτυπάει κόκκινο, ειδικά στις ηλικίες 40 και άνω, το να πουλάς τα προϊόντα σου μέσω του διαδικτύου αποτελεί την καλύτερη και πλέον ανέξοδη λύση. Αν κάποιος θέλει να ασχοληθεί σοβαρά με το online selling για καθαρά βιοποριστικούς λόγους και εφόσον είναι αποφασισμένος να δουλέψει πολύ, είναι σίγουρο ότι θα πετύχει 100%. Πιστεύω ότι δεν υπάρχει άνθρωπος πάνω στη γη που δεν μπορεί να φτιάξει κάτι. Και σίγουρα θα υπάρχει κάποιος άλλος άνθρωπος στην άλλη άκρη της γης που θα θέλει να το αγοράσει! "


2. "Η δική μας δουλειά δημιουργεί μία νέα οικονομική δραστηριότητα γύρω μας και έτσι δεν θα ωφεληθείς μόνον εσύ και η οικογένειά σου, θα ωφεληθούν κι άλλοι άνθρωποι."


3. "Ήταν αρκετά δύσκολο να στήσω αυτό το μαγαζί, γιατί δεν ήξερα αγγλικά. Αλλά αυτό δεν με αποθάρρυνε καθόλου, στην κυριολεξία το έχτισα λέξη-λέξη. Γιατί αν κάτι το πιστεύεις, αργά ή γρήγορα θα πετύχει. Όλα τα υπόλοιπα είναι λεπτομέρειες που θα τις μάθεις σιγά σιγά, θα έρθουν από μόνες τους".


4. "Χρειάζεται απόφαση, πολλή δουλειά, αφοσίωση και πολύς χρόνος. Όταν αφοσιώθηκα να το κάνω, δεν υπήρχαν γιορτές, δεν υπήρχαν Σαββατοκύριακα, δεν υπήρχαν καφέδες, δεν υπήρχαν βόλτες. Η ψυχή μου, το σώμα μου και το μυαλό μου, ήταν αυτό το μαγαζί. Είχα πιστέψει τόσο πολύ σε αυτό το πράγμα, που μερικές φορές λέω πως ήταν θέλημα θεού."


5. "Στην αρχή δεν ήξερα τι θα πουλήσω. Ομως κάθησα και σκέφτηκα: ‘’τι μπορώ να κάνω’’ και “τι από αυτά που μπορώ να κάνω το κάνω καλά”; Κοίταξα τι πουλάνε οι άλλοι και ποιοί είναι οι πιο καλοί. Ετσι, συνδύασα αυτό που μπορώ να κάνω καλά με αυτά που έβλεπα ότι ζητάει η αγορά και αυτό το κάνω από τότε".


Η σημασία της καλής φωτογραφίας


6. "Δώστε πολύ μεγάλη σημασία στην καλή φωτογραφία. Είναι η βιτρίνα του καταστήματός σας. Το να συνεργστείτε με έναν επαγγελματία φωτογράφο αποτελεί την καλύτερη επένδυση στη δουλειά σας. Τα χρήματα που θα δώσετε θα σας επιστραφούν πολλαπλάσια"!
Instagram Influencers

7. "Επιδιώξετε τη συνεργασία με Influencers. Το θέμα δεν είναι πόσους followers έχουν -ίσα ίσα οι πολλές χιλιάδες μπορεί να είναι και ψεύτικοι. Να κοιτάτε τις συζητήσεις που γίνονται στα posts τους για να διαπιστώσετε αν προέρχονται από ανθρώπους που θέλουν να αγοράσουν ή που τους αρέσει ο συγκεκριμένος λογαριασμός και αλληλεπιδρούν με φυσικό τρόπο μαζί του. Κάποιες από τις συνεργασίες που έκανα, πραγματικά εκτόξευσαν τις πωλήσεις μου."


Η ανάπτυξη

8."H βασική σκέψη μου είναι πάντα πώς θα ξεχωρίσω από τους άλλους και πώς θα προσελκύσω νέους πελάτες. Φυσικά αυτό προϋποθέτει να είναι τέλειο το προϊόν που θα παραδώσω, κάτι που το έχω πετύχει, εφόσον το 50% των πελατών μου είναι επαναλαμβανόμενοι πελάτες. Επίσης, πολύ γρήγορα κατάλαβα ότι το 90% των υποψηφίων πελατών ήθελαν το προϊόν που αγόραζαν να το έχουν άμεσα, την επόμενη ημέρα αν ήταν δυνατόν! Τα ΕΛΤΑ δεν ήταν λύση, γι'αυτό απευθύνθηκα στην DHL, έκανα μια πολύ καλή και συμφέρουσα συμφωνία μαζί τους και έτσι όλα τα δέματα του Casadelinos, παραδίδονται σε 3 ημέρες. Αυτό πραγματικά ανέβασε πολύ τις πωλήσεις μου.»


9. "Mετά από 5 χρόνια στην αγορά των λινών ειδών για το σπίτι, αποφάσισα να δημιουργήσω μία νέα σειρά προϊόντων, ξεκινώντας με μία μικρή συλλογή απο καλοκαιρινά ρούχα. Είναι σημαντικό να παραμένουμε σε εγρήγορση, να σκεφτόμαστε πώς θα εξελίξουμε τη δουλειά μας, τι άλλο μπορούμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας.

Βέβαια η πράξη αποδείχτηκε περισσότερο δύσκολη απ' ό,τι φανταζόμουν, αλλά τελικά νομίζω κάτι κατάφερα! Η συλλογή μου είναι αποτελείται από λινά, καλοκαιρινά ρούχα σε απόλυτα θηλυκή γραμμή, ιδανικά για βόλτα στα ελληνικά νησιά!"10. "Και κάτι τελευταίο. Με ρωτάνε πολύ συχνά ποιό είναι το μυστικό αυτής της επιτυχίας ή τι με βοήθησε όλα αυτά τα χρόνια. Και τους απαντώ οτι 3 είναι οι ποιότητες που πρέπει να έχετε: επιμονή, υπομονή και ξανά επιμονή. Παντού υπάρχουν άνθρωποι με ταλέντο, μερικοί και με μεγάλο ταλέντο, άνθρωποι που έχουν κάνει χρόνια σπουδών, άνθρωποι με μεγάλη οικονομική άνεση για να δημιουργήσουν οτιδήποτε θέλουν, αλλά πόσοι από αυτούς έχουν την επιμονή και την υπομονή να επιτύχουν κάτι? Πολλοί λίγοι.. Αυτές οι ποιότητες μπορούν να σας βοηθήσουν να είστε μέσα σε αυτούς!"
650 views0 comments