script> pintrk('track', 'lead', { lead_type: 'Newsletter' });
 
Search
  • Ifigenia

"Η ζωή ξεκινά μετά τις 16.00…"

Updated: Mar 2, 2019


"Η πρωινή μου εργασία; Δυσκαμψία, μονοτονία, έλλειψη ενδιαφέροντος και κάθε είδους δημιουργικότητας. Όταν επιστρέψω σπίτι, όμως; Με περιμένει αυτό που πραγματικά με ευχαριστεί και αγαπώ, τα ολόφρεσκα, χειροποίητα καλλυντικά μου, τα Bloomey handmade!

Αρώματα, υφές, πολύχρωμες ετικέτες, διεκπεραίωση παραγγελιών και χαρούμενα μηνυματάκια προς τους πελάτες, σκέψεις για τα επόμενα βήματα του brand μου: όλα αυτά με αναζωογονούν, νιώθω ότι ζω και αναπνέω ξανά! Νιώθω ότι η ζωή μου ξεκινά μετά τις 16:00!

Δουλεύω παράλληλα σε δύο δουλειές, κουράζομαι διπλά, θυσιάζω πολλά πράγματα για να το καταφέρω, αλλά έχω ένα όνειρο, έναν στόχο που με κινητοποιεί και με ενδυναμώνει: Να γίνει το Bloomey η full-time δουλειά μου!


ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

Πριν ξεκινήσω να διαθέτω τα χειροποίητα καλλυντικά μου στην παγκόσμια αγορά, τα προβλήματα ήταν τόσα, που με δυσκολία κατάφερνα να συνεχίσω: άκουγα μόνιμα ότι ήταν ακριβά, έπαιρνα μέρος σε bazaar όπου ο κόπος, ο χρόνος και το κόστος της προετοιμασίας ήταν δυστυχώς άκρως δυσανάλογα με το αποτέλεσμα. Οι περισσότεροι δημιουργοί χειροποίητων προϊόντων σίγουρα καταλαβαίνουν τι εννοώ. Ειδικά όταν είσαι one-woman show όλα αυτά γίνονται ακόμη ήταν πιο δύσκολα!


Η ΕΡΕΥΝΑ

Ήξερα ότι η τεχνολογία και το internet μπορεί να προσφέρει διέξοδο από όλη αυτή την κατάσταση. Ψάχνοντας, μελετώντας, παρατηρώντας τις τάσεις στο διαδίκτυο, πολύ σύντομα συνειδητοποίησα ότι η λύση ήταν το online selling σε πολύ στοχευμένο κοινό.

Όλα μου τα προϊόντα είναι made to order, δηλαδή παρασκευάζονται αφού κάνει πρώτα ο πελάτης την παραγγελία, ώστε να διατηρούν τη σύσταση και τη φρεσκάδα τους! Aπευθύνονται σε ένα κοινό που εστιάζει πάρα πολύ στην ποιότητα, θέλει να ξέρει ακριβώς την σύνθεση και τα υλικά του προϊόντος που θα αγοράσει, αναζητά το customized-personalized customer service και τρελαίνεται να λαμβάνει χειροποίητα προϊόντα σε όμορφες συσκευασίες made 'with love' από την άλλη μεριά του κόσμου! Γνώριζα ήδη από παλιά το Etsy marketplace και ήξερα πώς το κοινό μου βρίσκεται εκεί!


Η ΣΩΣΤΗ ΑΡΧΗ

Γνώριζα πώς η Ιφιγένεια ασχολείται χρόνια με το internet marketing και το online selling και έχει βοηθήσει πάρα πολύ κόσμο να φτιάξει ένα 'δυνατό' brand και να πουλάει τα προϊόντα του διαδικτυακά, ειδικά στο Etsy.

Οπότε με τα μαθήματά της που παρακολούθησα, αλλά και με την προσωπική της καθοδήγηση, έχτισα αρχικά μία πολύ δυνατή βάση για το brand μου. Τι εννοώ με αυτό;

Αφιέρωσα χρόνο, συνεργάστηκα με επαγγελματίες και φρόντισα να κάνω ένα σωστό και ξεχωριστό branding, πάνω στο οποίο θα χτίσω σιγά-σιγά. Όπως όλοι ξέρουμε, ο ανταγωνισμός στο διαδίκτυο είναι τεράστιος, οπότε η σωστή εταιρική ταυτότητα, η παρουσίαση των προϊόντων με ωραίες φωτογραφίες, η προσεγμένη συσκευασία, είναι από τα βασικότερα που πρέπει κάποιος να σκεφτεί για το brand του, αν θέλει να ξεχωρίσει και να πάει μακριά.

ΤΩΡΑ

Το να «χτίζεις» το δικό σου brand είναι σαν να μεγαλώνεις ένα μικρό παιδί. Πρέπει να το φροντίζεις καθημερινά, ώστε να μπορέσει να αναπτυχθεί και να μεγαλώσει σωστά. Η οργάνωση, η μεθοδικότητα, οι ώρες ενασχόλησης, η πίστη και η αφοσίωση που κρύβονται πίσω από όλο αυτό το εγχείρημα δεν είναι κάτι τόσο απλό. Πολλές φορές και η απογοήτευση είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι αυτού του εγχειρήματος. Κι εδώ είναι που χρειάζεσαι τη σωστή καθοδήγηση από ανθρώπους με εμπειρία.

Γιατί ακόμα και αν πιστεύεις πως μπορείς και μόνος σου να τα καταφέρεις, δυστυχώς ένα άτομο δεν γίνεται να ξέρει καλά όλα τα αντικείμενα. Ειδικά όταν είσαι στο ξεκίνημα του ταξιδιού αυτού και όλα σου φαίνονται βουνό, δεν ξέρεις από πού να πρωτοξεκινήσεις, αμφιβάλλεις αν θα τα καταφέρεις, είσαι ένα βήμα πριν τα παρατήσεις πριν καν ξεκινήσεις, σε εκείνο ακριβώς το σημείο είναι που χρειάζεσαι μέθοδο, σύστημα και οργάνωση. Με την σωστή καθοδήγηση σχετικά με τις προτεραιότητες που πρέπει να θέσεις και με το ποιά κομμάτια της δουλειάς πρέπει να ενισχύσεις σίγουρα κερδίζεις κόπο, χρόνο από πειραματισμούς και φυσικά χρήμα.

be_your_own_boss, sell_on_etsy
Η ευχαρίστηση που παίρνω από τους πελάτες όταν λαμβάνουν την παραγγελία τους είναι τόσο μεγάλη, που ακόμη κι αν βρίσκονται σε άλλη ήπειρο, νιώθω λες και βρίσκονται δίπλα μου! Αυτό το συναίσθημα είναι από τα καλύτερα σε αυτή τη δουλειά!

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Καθημερινά προσπαθώ να κρατήσω το άγχος και την αβεβαιότητα μακριά και να παραμένω αισιόδοξη και πιστή στο όνειρο μου ότι μια μέρα θα βιοπορίζομαι πλήρως κάνοντας αυτό που μου αρέσει (και δεν το βλέπω σαν δουλειά). Και σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρω πως η Ιφιγένεια ήταν δίπλα μου από τα πρώτα μου βήματα και εξακολουθώ να την συμβουλεύομαι ακόμα και σήμερα. Είναι πάντα προσιτή να σε ακούσει, να σε καθησυχάσει και μαζί να σχεδιάσετε το επόμενο βηματάκι που θα σε πάει ακόμα πιο μακριά. Ενδιαφέρεται και προσωπικά να πετύχει ο καθένας ξεχωριστά και έτσι δε σε αφήνει να «κολυμπάς» μόνος σου στα βαθιά.

Προσωπικά χαίρομαι ιδιαίτερα να συνεργάζομαι με τέτοιους inspirational & motivational ανθρώπους, όπως η Ιφιγένεια και συγκεκριμένα νιώθω ότι έχω κερδίσει μια φίλη, έναν συνεργάτη και όχι απλά μια business coach. Σε αυτή την πορεία έχω δίπλα μου και άλλους δημιουργούς, μέσα στην κοινότητα του The Be your own Boss Academy, ένα group συνεργασίας, αλληλοϋποστήριξης, συμβουλευτικής και ανταλλαγής ιδεών, στο οποίο συμμετέχουν και άλλοι δημιουργοί με παρόμοιες ανησυχίες, αλλά και παρόμοια όνειρα.


Το μεγαλύτερο όνειρο όλων μας; Να γίνουμε "αφεντικά του εαυτού μας", να ζούμε από αυτό που αγαπάμε και να προσφέρουμε χαρά και στους άλλους γύρω μας με τις όμορφες δημιουργίες μας!"

💌 Ντίνα, τα είπες όλα! Τι να προσθέσω εγώ μετά από όλα αυτά; Το μόνο που έχω να πω είναι ότι σε καμαρώνω, αισθάνομαι περήφανη για την πορεία σου και ξέρω ότι θα πετύχεις να κάνεις το όνειρό σου πραγματικότητα αργά ή γρήγορα!


Η δουλειά της Ντίνας:

Etsy shop: bloomeyhandmade.etsy.com

Website: www.bloomeyhandmade.com

Facebook: Bloomey

Instagram: @bloomey_handmade

370 views0 comments