script> pintrk('track', 'lead', { lead_type: 'Newsletter' });
 
Search
  • Ifigenia

"Είναι ωραίο να ξυπνάς το πρωί και να χαίρεσαι γι' αυτό που έχεις να κάνεις!"

Updated: Mar 2, 2019

"Tο να δουλεύει μια γυναίκα με παιδί είναι άθλος για να τα προλάβει όλα κ να ισορροπήσει δουλειά, σπίτι και παιδί, αλλά και το να μην δουλεύει είναι σαν παγίδα! Εννοείται πως λατρεύεις το σπίτι και την οικογένεια σου, αλλά όταν το παιδάκι αρχίσει να ανοίγει τα φτερά του, εσύ εχεις εγκλωβιστεί και είναι δύσκολο να επανενταχθείς μετά από κάποια χρόνια αποχής!


Έχω σπουδάσει λογιστική και εργαζόμουν σε αυτό το αντικείμενο για περίπου δέκα χρόνια. Η δουλειά απαιτούσε πολύ από τον χρόνο μου, οπότε στο λίγο χρόνο που μου έμενε ήθελα να κάνω πράγματα που να αγαπώ, να με κάνουν χαρούμενη! Έτσι ήρθε το χειροποίητο κοσμημα στη ζωή μου. Όποτε καθόμουν να ασχοληθώ με αυτό ηρεμούσα, ξεχνούσα οτιδήποτε άλλο...


Όταν όμως απέκτησα παιδάκι, αισθάνθηκα μεγάλο δίλημμα: από την μια δε με χαρακτήριζε σαν άτομο το να μην εργάζομαι, αλλά από την άλλη δεν μπορούσα να αφήσω και το μικρό μου! Αποφάσισα να αφήσω τη δουλειά μου και για ένα χρόνο περίπου απολάμβανα το παιδάκι μου και ασχολούμουν με τη δημιουργία των κοσμημάτων μου, όποτε μπορούσα.


Σύντομα όμως άρχισα να ψάχνω μία δυνατότητα να δουλέψω, χωρίς να πρέπει να τον αφήσω. Όταν έμαθα για τα εκπαιδευτικά σεμινάρια της Ιφιγένειας, ενθουσιάστηκα που συνειδητοποίησα ότι μπορούσα μέσω internet να δουλέψω από το χώρο μου ή έστω αρχικά να διευρύνω τις γνώσεις μου μέχρι να είμαι έτοιμη για το επόμενο βήμα!


Ο συνδυασμός του να μπορώ να παρακολουθώ ένα online training program στο χρόνο που με βόλευε, με τη δυνατότητα να έρχομαι σε επαφή με την Ιφιγένεια μέσω της ομάδας της, ήταν ο ιδανικός για μένα. Η εμπειρία ήταν ακόμη καλύτερη από ό,τι περίμενα!

Ενώ τα σεμινάρια είναι online, αισθάνεσαι ότι η Ιφιγενεια βρίσκεται δίπλα σου από την πρώτη στιγμή, είναι σα να τη γνωρίζεις χρόνια. Με τον τρόπο που προσεγγίζει τους ανθρώπους, σε κάνει να νιώθεις ότι έχεις έναν άνθρωπο δίπλα σου που νοιάζεται, μια φίλη που χαίρεται με την ιδέα σου και σου λέει πώς να πας παρακάτω!

Σε ενθαρρύνει να μην τα παρατήσεις, σε βοηθάει να αποκτήσεις έναν σωστό τρόπο σκέψης και να βάλεις τα σωστά θεμέλια - που είναι το πιο βασικό για να μην απογοητευτείς αργότερα.

Πλέον το e-shop μου στο Etsy, το lovebydmtr με χειροποίητα κοσμήματα που έχω σχεδιάσει και επιμεληθεί ένα ένα ξεχωριστά, αποτελεί την κανονική μου δουλειά. Και βέβαια δεν κρύβω ότι το να το αναπτύξω σωστά είναι δύσκολο... Καθημερινά έχεις πάρα πολλά πράγματα να διαχειριστείς: παραγγελίες, νέα σχέδια, δημιουργία, επικοινωνία με τους πελάτες, προώθηση..

Eννοείται όμως ότι εύκολη δουλειά δεν υπάρχει, χρειάζεται πολύς κόπος για να πηγαίνεις συνέχεια παρά κάτω...Αλλά όταν η δουλειά σου αρχίζει να αποδίδει καρπούς και καταφέρνεις να κερδίζεις χρήματα κάνοντας αυτό που αγαπάς, η χαρά είναι τεράστια, νιώθεις "ζωντανός οργανισμός"!

Όταν ξεκινάς μόνος σε έναν χώρο που μέχρι εκείνη την στιγμή δεν έχεις καμία σχέση, είναι πολύ δύσκολο. Το να σε καθοδηγεί κάποιος που γνωρίζει, να σου δείχνει βήμα βήμα πώς να δουλέψεις σωστά είναι μεγάλη υπόθεση, γλυτώνεις χρόνο, κόπο και το ρίσκο να τα παρατήσεις.

Καμιά φορά νιώθω ότι η Ιφιγένεια μου το έκανε τόσο εύκολο, που ήταν σα να είχα έναν συνεργάτη σε όλο αυτό και πολλές φορές της έχω πει ότι δεν ξέρω αν θα είχα ολοκληρώσει αυτό που ξεκίνησα χωρίς την βοήθεια της!


Γιατί όταν σε 'παίρνει από κάτω' και κάποιος έχει προετοιμάσει το επόμενο βήμα για σένα τη στιγμή που το έχεις ανάγκη, παίρνεις και πάλι ώθηση! Και όχι μόνο...Γιατί το καλό στο BeyourownbossAcademy είναι ότι συμμετέχεις σε μία κοινότητα ανθρώπων με τα ίδια θέματα με σένα. Μοιράζεσαι μαζί τους τις επιτυχίες σου, τις αγωνίες και τους φόβους σου και βρίσκεις βοήθεια σε θέματα που προκύπτουν καθημερινά.


Πρέπει να ακολουθείς το ρεύμα της εποχής, να μη σταματάς ποτέ και να γνωρίζεις ότι όσο πιο πολύ δουλεύεις, τόσο θα ανταμοίβεσαι! Όταν εσύ είσαι έτοιμος να δώσεις τα πάντα, η δουλειά σου αργά ή γρήγορα θα απογειωθεί!

Στο e-shop μου μπορεί να βρει κανείς έτοιμα προϊόντα, αλλά και προϊόντα made to order που σημαίνει ότι τα φτιάχνω από την αρχή για κάθε παραγγελία.

Κάθε κοσμημα είναι ξεχωριστό και μοναδικό ακριβώς για εκείνον που το παραγγέλνει!

Η διαδικασία με κάνει να χαίρομαι τόσο, που νομίζω ότι η θετική μου ενέργεια και η αγάπη μου περνάει και στο κοσμημα!


Ελπίζω να περνάει και σε σας, να αγαπήσετε τα σχέδια μου όσο εγώ και σας εύχομαι να καταφέρετε μια μέρα να κάνετε κι εσείς τα όνειρα σας πραγματικότητα, όπως κι εγώ!"Δήμητρα, κράτησα μία φράση σου για το τέλος, γιατί νομίζω ότι μας αγγίζει όλους. Λίγο πολύ οι περισσότεροι από εμάς, έχουμε αισθανθεί τι σημαίνει να σηκωνόμαστε με "βαριά καρδιά" το πρωί για να πάμε στη δουλειά. Αισθάνομαι προσωπική επιβράβευση σαν άνθρωπος, που σε βοήθησα, έστω και λίγο, να το πετύχεις.

"Είναι ωραίο να ξυπνάς το πρωί και να χαίρεσαι γι΄' αυτό που έχεις να κάνεις! "608 views0 comments